Out of Bounds

En Out of Bounds-resa har längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

Pure Canada.

20 jan 2024 – 27 jan 2024

Inga spår och magisk snö

Mitt i hjärtat av Kanadas bästa Backcountry har vi hyrt in oss på en egen liten lodge. Utanför ytterdörren väntar vad många anser vara världens finaste toppturer. Eftersom boendet bokstavligt talat är en Ski Lodge så blir det skidåkning och snö dygnet runt med siktet på det så omtalade Champagne Powder.

Pure Canada är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

6 skiddagar med bergsguide

Från 46.500 sek

Pure Andermatt.

21 feb 2024 – 25 feb 2024

En skidåkares fristad

Känslan av ensamhet är sällsynt i Alperna, men vi har hittat den i Andermatt. Den klassiska skidorten har länge betraktats som något av en hemlighet bland skidåkare. Men det riktigt äkta Andermatt når du bara om du lämnar liftarna och söker friheten på de orörda alpsluttningarna.

Pure Andermatt är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

4 skiddagar med bergsguide

Från 27.000 sek

Pure Island.

28 feb 2024 – 4 mar 2024

De mest avlägsna turerna

Norra Island. Detta är något fullständigt annorlunda. Det är ett ödsligt, förhistoriskt landskap av glaciärer och vulkaner. Det är kargt och vilt men förtrollande vackert. Magiska berg, skapade av urkrafter ur ett stormande hav, med mängder av snö. Toppturer på naturens villkor.

Pure Island är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

4 skiddagar med bergsguide

Från 25.500 sek

Pure Dolomiterna.

4 mar 2024 – 10 mar 2024

En skidåkares Shangri-la

För alla som älskar bergen är det här världsarvet i nordöstra Italien något nästan mystiskt. En bedövande vacker bergskedja som inte bara erbjuder fantastisk skidåkning, utan också ståtar med ett utsökt lokalt kök. Vi säger “Accoglienza'” till branta berg, charmiga stugor och magisk mat.

Pure Dolomiterna är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

5 skiddagar med bergsguider

Från 26.000 sek

Pure Pyrenéerna.

5 mar 2024 – 10 mar 2024

Katalansk kultur, magisk snö

Val d’Aran kallas ibland för “Dalarnas Dal”. Ett nästan okänt snörike, oåtkomligt ända till 1945. Fallhöjd och toppar som i Alperna. Beläget på norra sidan av Pyrenéerna ger ett atlantklimat med stora mängder snö. Europas sista orörda offpist på dagarna och det magiska katalanska köket på kvällarna.

Pure Pyrenéerna är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

4 skiddagar med bergsguide

Från 25.000 sek

Pure Vatnahalsen.

5 mar 2024 – 10 mar 2024

Där tiden stått stilla

Det anrika Høyfjellshotellet har något fridfullt över sig. Det är exklusivt och klassiskt. Inga vägar eller bilar. Men åkningen är allt annat än stillsam. Flåmsdalen är brant och mäktig. Närheten till bergen är påtaglig. Tre korta steg över det hundraåriga järnvägsspåret och skiddagen kan börja.

Pure Vatnahalsen är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

4 skiddagar med bergsguide

Från 22.500 sek

Pure Áhkká.

6 mar 2024 – 10 mar 2024

Sveriges största åk

Lapplands drottning, det legendariska Áhkká, erbjuder mest höjdmeter i Sverige. Det är verkligen högt, brant och stort. Berget ligger mäktigt och majestätiskt vid randen av en oändlig vildmark. Vi bor i en fjällstuga alldeles intill detta massiv med det vilda Sarek som närmaste granne.

Pure Áhkká är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

4,5 skiddagar med bergsguide

Från 17.500 sek

Pure Tarfala.

2 apr 2024 – 7 apr 2024

Earn Your Turns

Tarfala är ett område i alpin världsklass, beläget mitt i Kebnekaisemassivet. Här finns stora glaciärer, branta bergskammar och smala rännor. Våra bergsguider kommer verkligen till rätta här. Rep, isyxor och stegjärn är verktygen vi använder. Målet är Sveriges största offpist-åkning.

Pure Tarfala är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

6 skiddagar med bergsguide

Från 18.500 sek

Pure Urner.

2 apr 2024 – 8 apr 2024

Den höga vägen

Urner Haute Route. Många kallar den “En skidåkares Haute Route” eftersom det är färre traverser och mindre folk jämfört med originalet. Den sträcker sig genom kantonen Uri och några av de mest spektakulära delarna av Alperna. Den ställer höga krav men belöningen är en oförglömlig upplevelse.

Pure Urner är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

6 skiddagar med bergsguide

Från 23.000 sek

Pure Jotunheimen.

5 apr 2024 – 11 apr 2024

Jättarnas hemvist

Bestig Nordens högsta berg, Galdhøpiggen och flera av dess närliggande toppar över 2300 meter. Skidåkningen bjuder på många höjdmeter och långa dagar utomhus. Detta är Norges mest högalpina område, vidsträckt och mäktigt. Det är svårt att hitta mer klassiska toppturer än så här.

Pure Jotunheimen är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

5 skiddagar med bergsguide

Från 23.000 sek

Pure Nallo.

8 apr 2024 – 14 apr 2024

Alpina toppturer

Branta passager, höga kamvandringar, berg, glaciärer och orörd offpist. En avlägsen stuga gömd djupt inne i Kebnekaisefjällen fungerar som vår bas. Nära till de allra högsta bergen. Nallo är en av verkligt få platser där vi verkligen får uppleva enslighet och skidåkning i sin renaste form.

Pure Nallo är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

6 skiddagar med bergsguide

Från 17.500 sek

Pure Haute Route.

8 apr 2024 – 15 apr 2024

Många är kallade, få är utvalda

Från Chamonix till Zermatt. Alla toppturers moder. Den är lika krävande som den är känd och står på varje skidåkares Bucket List. Vi tar Verbiervarianten, det renaste alternativet med mest skidåkning. Men den höga vägen ställer krav på dig, både uppför och nedför. Målet är inte allt, vägen är det viktiga.

Pure Haute Route är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

6 skiddagar med bergsguide

Från 32.000 sek

Pure Svalbard.

1 jun 2024 – 8 jun 2024

Ultima thule

Här är havet fruset på vintern och solen går aldrig ner på sommaren. Smaka på ord som Spitsbergen och Longyearbyen. När du väl varit här kommer du för alltid att längta tillbaka. Men Arktis bjuder inte bara på isbjörnar utan också på fantastiska toppturer. I nästan varje fjord väntar vilda berg med orörd snö. Vi bor bekvämt på en skuta, seglar på kvällarna och åker skidor på dagarna.

Pure Svalbard är en Out of Bounds-resa med längre dagar och mer krävande turer. Det är ofta bara en grupp med bergsguide vilket innebär att det inte finns olika svårighetsgrader på turerna. Detta mindre format ger oss dock större rörlighet att utforska mer avlägsna bergstoppar. Vi lagar ibland vår egen mat och boendet är enklare. Med tanke på att höjdmetrarna är fler, behöver du ha tidigare erfarenhet av toppturer och din ryggsäck bör endast innehålla det absolut nödvändigaste för att minimera vikten.

6 skiddagar med bergsguide

På förfrågan