Out of Bounds

Out of Bounds innebär mer krävande dagar och större utmaningar. Toppturer från hytta till hytta, enklare standard på boende och mat, tyngre ryggsäck och hårdare och brantare toppturer. Välkommen till dagar som belönar oss med fler höjdmeter och mer skidåkning

Pure Canada

28 jan – 4 feb 2023

Inga spår och magisk snö

Mitt i hjärtat av Kanadas bästa backcountry har vi hyrt in oss på en egen lodge. Utanför ytterdörren väntar vad många anser vara världens bästa toppturer. Eftersom lodgen är garanterat en “ski lodge” så blir det skidåkning och snö 24/7 med siktet på det så omtalade “champagne powder”.

6 skiddagar med bergsguide

Från 45.000 sek

Pure Andermatt

22 feb – 26 feb 2023

En skidåkares fristad

Känslan av ensamhet är sällsynt i alperna, men vi har hittat den i Andermatt. Den klassiska skidorten har länge betraktas som lite av en skidåkares hemlighet. Men Andermatts riktiga skatt ligger inte i de välkända pisterna utan på de orörda alpsluttningarna. De riktiga Andermatt når du bara om du lämnar liftsystemen och söker friheten på de orörda, angränsande topparna.

4 skiddagar med bergsguide

Från 23.000 sek

Pure Dolomiterna

6 mar – 12 mar 2023

En skidåkares Shangri-la

För alla bergstagna är detta världsarv i nordöstra Italien något nästan mystiskt. En bedövande vacker bergskedja som inte bara erbjuder storartad skidåkning utan också ståtar med ett utökt lokalt kök. Vi säger accoglienza till branta berg, charmiga hyttor och magisk mat.

5 skiddagar med bergsguider

Från 24.000 sek

Pure Pyrenéerna

7 mar – 12 mar 2023

Katalansk kultur, magisk snö

Val d’Aran kallas ibland för Dalarnas Dal. Ett nästan okänt snörike, oåtkomligt ända till 1945. Fallhöjd och toppar som i Alperna. Beläget på norra sidan av Pyrenéerna ger ett atlantklimat med stora mängder snö. Europas sista orörda offpist på dagarna och det magiska katalanska köket på kvällarna.

4 skiddagar med bergsguide

Från 23.000 sek

Pure Island

1 mar – 6 mar 2023

De ensligaste turerna

Norra Island. Det här är något helt annorlunda. Det är ett ödsligt landskap av glaciärer och vulkaner. Det är kargt och vilt, men förtrollande vackert. Det är toppturer på naturens villkor.

4 skiddagar med bergsguide

Från 23.000 sek

Pure Áhkká

1 mar – 5 mar 2023

Sveriges största åk

Lapplands drottning. Det legendariska Áhkká. Mest höjdmeter i Sverige. Det är högt, brant och stort. Vi bor i fjällstuga alldeles intill massivet med vilda Sarek som närmaste granne.

4 skiddagar med bergsguide

Från 16.000 sek

Pure Vatnahalsen

7 mar – 12 mar 2023

Där tiden stått still

Det anrika Høyfjellshotellet har något fridsamt över sig. Exklusivt och klassiskt. Varken vägar eller bilar. Men åkningen är allt annat än stillsam. Flåmsdalen är brant och mäktig. Närheten till bergen är påtaglig. Tre korta steg över det 100-åriga järnvägsspåret och skiddagen börjar.

4 skiddagar med bergsguide

Från 20.000 sek

Pure Urner

28 mar – 3 apr 2023

Den höga vägen

Turen heter Urner Haute Route, sex dagar i bergen, fem nätter i hyttor och många kallar den en skidåkares Haute Route eftersom det är mindre traverser och färre människor (spår). Stillheten, känslan av att vara bland berget och i detta oändliga landskap som erbjuder så mycket skidåkning – det finner du just här.

6 skiddagar med bergsguide

Från 23.000 sek

Pure Haute Route

3 apr – 10 apr 2023

Många är kallade, få är utvalda

Från Chamonix till Zermatt. Alla toppturers moder. Lika krävande som den är känd står den på varje skidåkares Bucket List. Vi gör Verbiervarianten, den renaste och med mest skidåkning. Men den höga vägen ställer krav på dig, både uppför och nedför. Målet är inget, vägen är allt.

6 skiddagar med bergsguide

Från 25.000 sek

Pure Tarfala

4 apr – 9 apr 2023

Earn your turns

Tarfala är ett område i alpin världsklass mitt i Kebnekaisemassivet. Stora glaciärer. Branta bergskammar. Smala rännor. Här kommer våra bergsguider till rätta. Rep, isyxa och stegjärn är medlen. Sveriges största offpist är målet.

6 skiddagar med bergsguide

Från 16.000 sek

Pure Nallo

11 apr – 16 apr 2023

Alpina toppturer

Branta passager. Höga kamvandringar. Berg, glaciärer och orörd offpist. En avlägsen stuga djupt inne i Kebnekaisefjällen är vår bas.

6 skiddagar med bergsguide

Från 16.000 sek

Pure Jotunheimen

19 apr – 25 apr 2023

Jättarnas boning

Bestig Nordens högsta berg Galdhøpiggen och flera av dess närliggande toppar över 2300 meter. Skidåkningen bjuder på mycket höjdmeter och långa dagar ute. Det här är Norges mest högalpina område. Mer klassiska toppturer än så här är svårt att finna.

5 skiddagar med bergsguide

Från 20.000 sek