Out of Bounds

Out of Bounds innebär mer krävande dagar och större utmaningar. Toppturer från hytta till hytta, enklare standard på boende och mat, tyngre ryggsäck och hårdare och brantare toppturer. Välkommen till dagar som belönar oss med fler höjdmeter och mer skidåkning

Pure Andermatt

20 feb – 24 feb 2019

En skidåkares fristad

Känslan av ensamhet är sällsynt i alperna, men vi har hittat den i Andermatt. Den klassiska skidorten har länge betraktas som lite av en skidåkares hemlighet. Men Andermatts riktiga skatt ligger inte i de välkända pisterna utan på de orörda alpsluttningarna. De riktiga Andermatt når du bara om du lämnar liftsystemen och söker friheten på de orörda, angränsande topparna.

4 skiddagar med bergsguide

Från 18.500 sek

Pure Pyrenéerna

20 feb – 25 feb 2019

Katalansk kultur, magisk snö

Val d'Aran kallas ibland för Dalarnas Dal. Ett nästan okänt snörike, oåtkomligt ända till 1945. Fallhöjd och toppar som i Alperna. Beläget på norra sidan av Pyrenéerna ger ett atlantklimat med stora mängder snö. Europas sista orörda offpist på dagarna och det katalanska köket på kvällarna.

4 skiddagar med bergsguide

Från 19.500 sek

Pure Dolomiterna

21 feb – 27 feb 2019

En skidåkares Shangri-la

För alla bergstagna är detta världsarv i nordöstra Italien något nästan mystiskt. En bedövande vacker bergskedja som inte bara erbjuder storartad skidåkning utan också ståtar med ett utökt lokalt kök. Vi säger accoglienza till branta berg, charmiga hyttor och magisk mat.

5 skiddagar med bergsguider

Från 21.500 sek

Pure Sea to Summit

13 mar – 17 mar 2019

Med sjöben på topptur

Vilken kombination, både hav och fjäll. Med en mysig norsk kustskeppare tar vi oss in i djupa fjordar. Vi tar oss i land på högalpina öar som Grytøya och Andørja med över 1000 meters fallhöjd. Skidåkningen är bokstavligen från sjö till topp. Dagarna rundar vi av i kabyssen med nyfångad fisk på menyn.

4 skiddagar med bergsguide

Från 25.500 sek

Pure Haute Route

26 mar – 2 apr 2019

Många är kallade, få är utvalda

Från Chamonix till Zermatt. Alla toppturers moder. Lika krävande som den är känd står den på varje skidåkares Bucket List. Vi gör Verbiervarianten, den renaste och med mest skidåkning. Men den höga vägen ställer krav på dig, både uppför och nedför. Målet är inget, vägen är allt.

6,5 skiddagar med bergsguider

Från 23.500 sek

Pure Jotunheimen

29 mar – 3 apr 2019

Jättarnas boning

Bestig Nordens högsta berg Galdhøpiggen och flera av dess närliggande toppar över 2300 meter. Skidåkningen bjuder på mycket höjdmeter och långa dagar ute. Det här är Norges mest högalpina område. Från hytta till hytta. Mer klassiska toppturer än så här är svårt att finna.

5 skiddagar med bergsguider

Från 17.650 sek

Pure Tarfala

5 apr – 10 apr 2019

Earn your turns

Tarfala är ett område i alpin världsklass mitt i Kebnekaisemassivet. Stora glaciärer. Branta bergskammar. Smala rännor. Här kommer våra bergsguider till rätta. Rep, isyxa och stegjärn är medlen. Sveriges största offpist är målet.

4,5 skiddagar med bergsguide

Från 10.900 sek

Pure Urner

17 apr – 23 apr 2019

Den höga vägen

Turen heter Urner Haute Route, fem dagar i bergen, fyra nätter i hyttor och många kallar den en skidåkares Haute Route eftersom det är mindre traverser och färre människor (spår). Stillheten, känslan av att vara bland berget och i detta oändliga landskap som erbjuder så mycket skidåkning - det finner du just här.

5,5 skiddagar med bergsguide

Från 21.900 sek

Pure Antarctica

1 Nov –

Det ultimata äventyret

Ju längre bort du reser, desto närmare kommer du dig själv. Inget ligger längre bort än Antarktis. Helt utanför alla skalor och "bucket lists". Det här är "the last frontier" och vart du än tittar tappar du andan. De höga bergen, det isblåa havet och den helt orörda naturen. Du kommer hit för skidåkningen, men finner något mycket större.

10 skiddagar med bergsguider

Från 122.500 sek