Out of Bounds

Out of Bounds innebär mer krävande dagar och större utmaningar. Toppturer från hytta till hytta, enklare standard på boende och mat, tyngre ryggsäck och hårdare och brantare toppturer. Välkommen till dagar som belönar oss med fler höjdmeter och mer skidåkning

Pure Japan

11 jan – 18 jan 2020

Jakten på Japow

Bergsområdet Hakuba Happo-One, uttalas “oh-nay”. En av världens mest snörika platser, ofta mer än tio meter per vinter. Honshu är fortfarande inhemskt japanskt jämfört med Hokkaido, ön i norr. Här är helt enkelt maten godare, topparna högre och konkurrensen om snön mindre.

5 skiddagar med bergsguide

Från 31.900 sek

Pure Georgien

18 jan – 26 jan 2020

Terra Incognita

Djupt inne i höga Kaukasus ruvar en äkta hemlighet. Här ligger Europas gömda Himalaya. Berg över 4000 m.ö.h. och eviga glaciärer. Hemlighållet genom tiderna av sitt avlägsna läge. Stora mängder av synnerligen torr snö. Ännu mer av äkta georgisk gästfrihet.

6 skiddagar med bergsguide

Från 17.900 sek

Pure Andermatt

26 feb – 1 mar 2020

En skidåkares fristad

Känslan av ensamhet är sällsynt i alperna, men vi har hittat den i Andermatt. Den klassiska skidorten har länge betraktas som lite av en skidåkares hemlighet. Men Andermatts riktiga skatt ligger inte i de välkända pisterna utan på de orörda alpsluttningarna. De riktiga Andermatt når du bara om du lämnar liftsystemen och söker friheten på de orörda, angränsande topparna.

4 skiddagar med bergsguide

Från 14.500 sek

Pure Dolomiterna

2 mar – 8 mar 2020

En skidåkares Shangri-la

För alla bergstagna är detta världsarv i nordöstra Italien något nästan mystiskt. En bedövande vacker bergskedja som inte bara erbjuder storartad skidåkning utan också ståtar med ett utökt lokalt kök. Vi säger accoglienza till branta berg, charmiga hyttor och magisk mat.

5 skiddagar med bergsguider

Från 21.500 sek

Pure Pyrenéerna

3 mar – 8 mar 2020

Katalansk kultur, magisk snö

Val d’Aran kallas ibland för Dalarnas Dal. Ett nästan okänt snörike, oåtkomligt ända till 1945. Fallhöjd och toppar som i Alperna. Beläget på norra sidan av Pyrenéerna ger ett atlantklimat med stora mängder snö. Europas sista orörda offpist på dagarna och det magiska katalanska köket på kvällarna.

4 skiddagar med bergsguide

Från 18.400 sek

Pure Sunnmørsalperna

9 mar – 15 mar 2020

Ytterst i väst

Sedan 1900-talets början är Sunnmøre ett centrum för bergsport. Kanske det mest klassiska området i Norge för toppturer. Det är lätt att förstå varför. Snödränkta berg som dyker rakt ner i djupa fjordar. Oändliga panoraman av alptoppar och glaciärer. Solen som sakta sjunker ner i mäktiga Atlanten. En magisk plats för topptur.

5,5 skiddagar med bergsguide

Från 21.390 sek

Pure Jotunheimen

19 mar – 24 mar 2020

Jättarnas boning

Bestig Nordens högsta berg Galdhøpiggen och flera av dess närliggande toppar över 2300 meter. Skidåkningen bjuder på mycket höjdmeter och långa dagar ute. Det här är Norges mest högalpina område. Från hytta till hytta. Mer klassiska toppturer än så här är svårt att finna.

5 skiddagar med bergsguider

Från 17.400 sek

Pure Tarfala

4 apr – 9 apr 2020

Earn your turns

Tarfala är ett område i alpin världsklass mitt i Kebnekaisemassivet. Stora glaciärer. Branta bergskammar. Smala rännor. Här kommer våra bergsguider till rätta. Rep, isyxa och stegjärn är medlen. Sveriges största offpist är målet.

4,5 skiddagar med bergsguide

Från 10.900 sek

Pure Urner

7 apr – 13 apr 2020

Den höga vägen

Turen heter Urner Haute Route, fem dagar i bergen, fyra nätter i hyttor och många kallar den en skidåkares Haute Route eftersom det är mindre traverser och färre människor (spår). Stillheten, känslan av att vara bland berget och i detta oändliga landskap som erbjuder så mycket skidåkning – det finner du just här.

6 skiddagar med bergsguide

Från 18.900 sek

Pure Haute Route

13 apr – 20 apr 2020

Många är kallade, få är utvalda

Från Chamonix till Zermatt. Alla toppturers moder. Lika krävande som den är känd står den på varje skidåkares Bucket List. Vi gör Verbiervarianten, den renaste och med mest skidåkning. Men den höga vägen ställer krav på dig, både uppför och nedför. Målet är inget, vägen är allt.

6 skiddagar med bergsguider

Från 19.900 sek

Pure Svalbard

25 maj – 2 jun 2020

Ultima thule

Här är havet fruset på vintern och solen går aldrig ner på sommaren. Smaka på ord som Spitsbergen och Longyearbyen. När du väl varit här kommer du för alltid att längta tillbaka. Men Arktis bjuder inte bara på isbjörnar utan också på fantastiska toppturer. I nästan varje fjord väntar vilda berg med orörd snö. Vi bor bekvämt på en skuta, seglar på kvällarna och åker skidor på dagarna.

6 skiddagar med bergsguide

Från 55.900 sek

Pure Antarctica

1 Nov –

Det ultimata äventyret

Ju längre bort du reser, desto närmare kommer du dig själv. Inget ligger längre bort än Antarktis. Helt utanför alla skalor och “bucket lists”. Det här är “the last frontier” och vart du än tittar tappar du andan. De höga bergen, det isblåa havet och den helt orörda naturen. Du kommer hit för skidåkningen, men finner något mycket större.

10 skiddagar med bergsguider

Från 122.500 sek