Events

På våra Events kombinerar vi toppturer med livets goda. Ett och samma basläger,
bor och äter lite bättre, lättare ryggsäck och olika nivåer på toppturena. Välkommen till dagar fyllda med toppturer och gemenskap.

Pure Japan

11 feb – 19 feb 2019

Jakten på Japow

Bergsområdet Hakuba Happo-One, uttalas "oh-nay". En av världens mest snörika platser, ofta mer än tio meter per vinter. Honshu är fortfarande inhemskt japanskt jämfört med Hokkaido, ön i norr. Här är helt enkelt maten godare, topparna högre och konkurrensen om snön mindre.

6 skiddagar med bergsguide

Från 33.900 sek

Pure Senja

27 feb – 3 mar 2019

Alla toppturers utopia

Precis som sagan finns det en ö i Atlanten där alla drömmar uppfylls. Och den ön är Senja. Den ligger sydväst om Tromsö och erbjuder osannolik kombination av magiska berg och mysiga fjordbyar. Den storslagna Atlanten utgör fond både för soliga dagar och nattliga norrsken.

4 skiddagar med bergsguide

Från 17.500 sek

Pure Island

6 mar – 11 mar 2019

De ensligaste turerna

Norra Island. Det här är något helt annorlunda. Det är ett ödsligt landskap av glaciärer och vulkaner. Det är kargt och vilt, men förtrollande vackert. Det är toppturer på naturens villkor.

4 skiddagar med bergsguide

Från 21.700 sek

Pure Canada

22 mar – 1 apr 2019

Inga spår och egen lodge

Djupt inne i en nationalpark, mitt i hjärtat av Kanadas bästa backcountry, har vi hyrt en egen lodge. Här finns förstås ingen bilväg, utan vi flygs in och ut av helikopter. Utanför ytterdörren väntar vad många anser vara världens bästa toppturer. Eftersom lodgen är garanterat "offline" så är det bara vi, bergsguiderna och vår egen kock så långt skidorna kan bära.

7 skiddagar med bergsguide

Från 36.500 sek

Pure Freeride Camp

10 apr – 14 apr 2019

Mer än en skidresa

Någon har kallat det för ett "Almedalen" för skidbestigare. Det ligger kanske något i det. Under några intensiva dagar hittar du här nästan alla som jobbar med toppturer. Här möts mängder av IFMGA bergsguider, experter, olika varumärken och skidåkare som alla går på toppturer, trängs i baren och äter gott. Här finns något för alla och varje dag erbjuds en mängd olika berg och nivåer. Erfaren som nyfiken - låt äventyret börja.

4 skiddagar med bergsguide

Från 9.800 sek

Pure Lyngen

26 apr – 30 apr 2019

Där solen aldrig går ner

Berg möter hav. Vinter möter vår. I Lyngsalpene är kontrasterna norm. Svårigheterna uppenbara, lokala bergsguider ett måste. Här finns de branta topparna, de djupa fjordarna och de långa midnattssols-dygnen.

4 skiddagar med bergsguide

Från 15.500 sek

Pure Svalbard

17 maj – 24 maj 2019

Ultima thule

Här är havet fruset på vintern och solen går aldrig ner på sommaren. Smaka på ord som Spitsbergen och Longyearbyen. När du väl varit här kommer du för alltid att längta tillbaka. Men Arktis bjuder inte bara på isbjörnar utan också på fantastiska toppturer. I nästan varje fjord väntar vilda berg med orörd snö. Vi bor bekvämt på en skuta, seglar på kvällarna och åker skidor på dagarna.

6 skiddagar med bergsguide

Från 53.900 sek