Pure Academy

I tre olika nivåer hjälper våra bergsguider och experter dig på vägen mot egna toppturer. Målet är att du ska bli stark, säker och helt självgående. Din offpiståkning kommer att utvecklas tillsammans med nya kunskaper inom till exempel laviner, sjukvård, klättring, navigation, glaciärer och utrustning.

Pure Academy One

25 mar – 29 mar 2020

Från offpist till topptur

Under fyra dagar i Riksgräns- och Narviksfjällen kommer du att få ökad kunskap och färdighet i att gå på topptur. Vi bygger från grunden och börjar med offpiståkning, topptursteknik och lavinkunskap. Exempel på ämnen är vägval, navigering, planering, utrustning, Kick Turns samt lavinkursen SVELAV Friåkning 1. Efter avslutad Pure Academy One är målsättningen att du ska kunna göra egna toppturer i branta berg men utan glaciärer eller risk för fall.

4 kursdagar med bergsguide

Från 9.700 sek

Pure Academy A

22 aug – 23 aug 2020

Grundkurs klippklättring

Hantera olika moment inom klättring, firning och kilsäkrade leder
Plats: Valfritt
Datum: Valfritt, men innan Pure Academy Two
Lärare: Certifierad klätterinstruktör
Deltagare: Antal enligt kursplan

Förkunskapskrav:
Enligt SKFs kursplan; ”Det krävs ingen tidigare erfarenhet av klättring”
Vid frågor kontakta info@pureskitouring.se

Pure Academy Two

30 mar – 5 apr 2020

Från topptur till skidalpinism

Under fem dagar i Tarfala- och Kebnekaisemassivet kommer du att förbättra samt utöka dina kunskaper och färdigheter från Academy One. Vi fortsätter nu med skidalpinism, glaciärskidåkning och fördjupad lavinkunskap. Exempel på ämnen är glaciär-, stegjärns- och repteknik, firning, snöankare och brant skidåkning samt lavinkursen SVELAV Friåkning 2. Efter avslutad Academy Two är målsättningen att du ska kunna röra dig på glaciär och i brantare terräng som kräver klättring, rep och firning.

5 kursdagar med bergsguide

Från 12.200 sek

Pure Academy Three

13 apr – 20 apr 2021

Från skidalpinism till högalpina berg

Under sex dagar i Alperna kommer du att genomföra den mest klassiska toppturen av alla: Haute Route mellan Chamoix och Zermatt. Tempot kommer att vara högt, ryggsäcken tung och höjdmetrarna många. Inga nya ämnen tillkommer utan nu är målet att du ska få så mycket praktik som möjligt. I riktigt högalpin bergsmiljö tillämpas alla dina kunskaper och färdigheter. Efter avslutad Academy Three är målsättningen att du själv ska kunna planera och genomföra egna toppturer i branta och högalpina berg.

6,5 skiddagar med bergsguider

Släpps september 2020