Rigorösa åtgärder

Inför varje topptursresa i vinter

Startdag närmar sig kontinuerligt för våra topptursresor inom landet i år och vi planerar fortsatt för att arrangera dem på bästa vis med tanke på corona-pandemin. Vår planering och nedanstående information utgår från nuvarande anvisningar och rekommendationer. Dessa kan dock ändras med kort varsel allt efter smittspridningen.

Vi står också inför en tredje våg och nya virus-mutationer som kan orsaka ytterligare begränsningar. Vi gör dock allt vi kan för att kunna arrangera våra resor och samtidigt följa myndigheternas anvisningar. Men det finns alltså en risk att pandemin på kort varsel orsakar förändringar, vi meddelar i så fall dig som deltagare omedelbart.

Resan innebär att du kommer att tillbringa mycket tid tillsammans med din grupp. Det är därför av yttersta vikt att du är helt frisk från covid innan avresan.

Det räcker inte att du känner dig symptomfri, det är många som är sjuka utan att veta om det och inte känner av infektionen överhuvudtaget. Inför och under din resa kommer vi därför att tillämpa rigorös säkerhet. Vänligen läs igenom denna viktiga information.

1. Hälsointyg
Vi vill att du fyller i vårt hälsointyg och lämnar in det till oss minst fyra dagar innan avresa.

2. Gratis antigen-test
Vi vill även att du genomför ett antigen-test där vi har ett krav på negativt testresultat för att få resa. Vi står givetvis för kostnaden av testet och har samarbete med följande två aktörer, Doktor24 och Min Doktor över hela landet.
Negativt svar = du kan åka med på resan. Tag en skärmdump på testresultatet och mejla in det till oss.
Positivt svar = du får inte åka med på resan. Tag en skärmdump på testresultatet och mejla in det till oss. Vi kontaktar dig därefter för fortsatt dialog.

Kom ihåg
Det är ett krav på att innan avresa mejla in ett testresultat på ditt antigen-test oavsett om det är negativ eller positivt. Har vi inte fått in ditt testresultat kan vi inte tillåta dig att delta på resan. På den här punkten kommer vi inte göra några undantag. Självklart återbetalar vi i så fall resan inom 24 timmar enligt våra covid-avbokningsregler.

Har du redan haft covid-19?
Är du säker på att du har haft covid-19 och inte vill göra ett antigen-test: Mejla i så fall in ett testresultat på ett antikropp-test som visar att du har antikroppar. Detta test ska vara utfört inom de senaste tre månaderna. Ett sådant antikropp-test bekostar du dock själv. Är du vaccinerad (två doser) så mejlar du in underlag på ditt vaccinationskort till oss.

Smittskyddskit
För att du ska kunna skydda dig själv från det att du lämnar ditt hem och under hela resan fram till din destination kommer vi skicka ett smittskyddskit till dig. Det består av ett andningsskydd FFP2 och handsprit. Du får det sju dagar innan avresa. Detta smittskyddskit är gratis för dig som deltagare på en resa i vinter. Du måste använda det.

Åtgärder på destinationen
Väl på plats bor och äter vi helt avskiljda från andra gäster. Våra måltider är schemalagda med egna mattider. Du kommer ingå i samma grupp med samma bergsguide alla dagar. Vi har även säkerställt tillgång till tvål och vatten på plats, samt munskydd och handsprit under resan.

Avbokning
För dig som är sjuk och inte kan åka med, vänligen kontakta info@pureskitouring.se  så ordnar vi ett avbokningsintyg. Avbokningsintyget tillsammans med ett läkarintyg skickar du sen in till ditt försäkringsbolag för återbetalning.

Känner du dig osäker och inte vill åka på resan med tanke på corona-pandemin? I det fallet erbjuder vi dig våra trygga avbokningsvillkor. Det finns två alternativ: 1) du får ett tillgodokvitto på hela beloppet att använda på valfri resa 2022. 2) Du får full återbetalning inom 24 timmar.

Syftet med ovan åtgärder är ett säkert och tryggt genomförande av resan för din och andras säkerhet. Återigen, vi kommer göra allt vi kan för att du på ett så bra sätt ska få möjlighet att gå på topptur med oss i vinter.

Varmt välkommen.