Covid-19

Coronaanpassad vinter

Januari 2021) Vi befinner oss fortsatt i en mycket svår situation. Krav på långa karantäner och delvis stängda gränser är faktorer som nu fullständigt styr vad vi kan och får arrangera i vinter, vilket förstås innebär påtagliga förändringar i vårt utbud. Till exempel krävs det i dag tio dagars karantän vid resor till Schweiz och Norge samt dessutom krav på provtagning och negativa testresultat.

Därför har vi beslutat att ställa in alla resor i januari, februari och mars till Norge och Alperna. Däremot är vår målsättning att arrangera samtliga resor inom Sverige samt även resor till Norge i april och maj. För de resor vi trots allt genomför kommer vi tillämpa rigorös säkerhet. Bland annat erbjuder vi alla deltagare gratis covidtest senast 48 timmar innan avresa och på resan egen tågkupé samt andningsskydd FFP2 och handsprit. I stugor och lodger bor och äter vi sedan helt avskiljda från andra gäster.

Gällande de nu inställda resorna till Alperna och Norge kommer vi kontakta var och en som bokat en resa och erbjuda våra trygga avbokningsvillkor. Som deltagare erbjuds du två alternativ att välja mellan: antingen 1) full återbetalning inom 24 timmar eller 2) tillgodokvitto på hela beloppet samt förbokad plats att använda 2022.

 

November 2020) Fortfarande är kommande vinter mycket oviss. Reglerna för resor till och från andra länder förändras regelbundet. Till exempel gäller just nu tio dagars karantän vid resor till Norge från Sverige. Osäkerheten kring restriktioner och farsotens kontinuerliga förändringar gör planeringsarbetet synnerligen svårt. Därför har vi valt att coronaanpassa vårt utbud kommande vinter. Det innebär några förändringar mot tidigare år, men framför allt säkerställer det att vi verkligen kan erbjuda resor överhuvudtaget.

  • Vi utökar antalet platser på våra ordinarie resor inom Sverige samt lanserar dessutom tre nya svenska Explore-resor.
  • Vi avvaktar med släpp av resor till Norge och Alperna tills vidare och följer utvecklingen noga gällande restriktioner och smittspridning i dessa länder.
  • Vi flyttar fram alla längre resor till 2022 på grund av dels långa flygresor med många byten och svår transfer, dels osäker tillgång till sjukvård vid sjukdom och skador, dels risken att bli fast långt borta vid snabbt ändrade reserestriktioner.
  • Vi bokar endast ett sällskap per rum.
  • Vi anpassar matsal och allmänna ytor samt säkerställer tillgång till extra mycket tvål, vatten och handsprit.
  • Vi planerar och förbereder för att snabbt kunna evakuera någon som uppvisar symptom under en resa.

Skulle det visa sig att vi inte får åka till destinationen för att regeringen avråder/förbjuder oss att åka med tanke på det nya Coronaviruset så ger vi dig två alternativ på återbetalning, 1) Ett tillgodokvitto på hela beloppet att använda till vintern 2022. 2) Full återbetalning inom 24 timmar.

För kontinuerlig information följ vårt nyhetsbrev, alternativt hör av dig direkt till oss på info@pureskitouring.se om du har funderingar. Vi kommer göra allt vi kan för att erbjuda dig bergstoppar och orörd offpist även i vinter!

Tvätta händerna och var rädd om dig.