Covid-19

Coronaanpassad vinter

April 2021) Vilken vinter. Tack alla.
Stort tack för en minst sagt annorlunda vinter. Det har varit en tuff säsong med tanke på Corona-pandemin. Men det mesta har ändå gått vägen. Vi lyckades arrangera alla de resor som vi planerade. Vi har förstått att våra trygga avbokningsvillkor och de rigorösa säkerhetsåtgärder vi vidtagit varit uppskattade.

Nu pustar vi ut och planerar för fullt. Förhoppningsvis för en vinter utan andningsskydd, handsprit och antigentester. Om cirka en månad presenterar vi nästa vinters kalender samt några spännande sommarnyheter.

Trevlig Valborg!

 

Februari 2021) Inför varje topptursresa i vinter.
Startdag närmar sig kontinuerligt för våra topptursresor inom landet i år och vi planerar fortsatt för att arrangera dem på bästa vis med tanke på corona-pandemin. Vår planering och nedanstående information utgår från nuvarande anvisningar och rekommendationer. Dessa kan dock ändras med kort varsel allt efter smittspridningen.

Vi står också inför en tredje våg och nya virus-mutationer som kan orsaka ytterligare begränsningar. Vi gör dock allt vi kan för att kunna arrangera våra resor och samtidigt följa myndigheternas anvisningar. Men det finns alltså en risk att pandemin på kort varsel orsakar förändringar, vi meddelar i så fall dig som deltagare omedelbart.

Resan innebär att du kommer att tillbringa mycket tid tillsammans med din grupp. Det är därför av yttersta vikt att du är helt frisk från covid innan avresan.

Det räcker inte att du känner dig symptomfri, det är många som är sjuka utan att veta om det och inte känner av infektionen överhuvudtaget. Inför och under din resa kommer vi därför att tillämpa rigorös säkerhet. Vänligen läs igenom denna viktiga information.

1. Hälsointyg
Vi vill att du fyller i vårt hälsointyg och lämnar in det till oss minst fyra dagar innan avresa.

2. Gratis antigen-test
Vi vill även att du genomför ett antigen-test där vi har ett krav på negativt testresultat för att få resa. Vi står givetvis för kostnaden av testet och har samarbete med följande två aktörer, Doktor24 och Min Doktor över hela landet.
Negativt svar = du kan åka med på resan. Tag en skärmdump på testresultatet och mejla in det till oss.
Positivt svar = du får inte åka med på resan. Tag en skärmdump på testresultatet och mejla in det till oss. Vi kontaktar dig därefter för fortsatt dialog.

Kom ihåg!
Det är ett krav på att innan avresa mejla in ett testresultat på ditt antigen-test oavsett om det är negativ eller positivt. Har vi inte fått in ditt testresultat kan vi inte tillåta dig att delta på resan. På den här punkten kommer vi inte göra några undantag. Självklart återbetalar vi i så fall resan inom 24 timmar enligt våra covid-avbokningsregler.

Har du redan haft covid-19?
Är du säker på att du har haft covid-19 och inte vill göra ett antigen-test: Mejla i så fall in ett testresultat på ett antikropp-test som visar att du har antikroppar. Detta test ska vara utfört inom de senaste tre månaderna. Ett sådant antikropp-test bekostar du dock själv. Är du vaccinerad (två doser) så mejlar du in underlag på ditt vaccinationskort till oss.

Smittskyddskit
För att du ska kunna skydda dig själv från det att du lämnar ditt hem och under hela resan fram till din destination kommer vi skicka ett smittskyddskit till dig. Det består av ett andningsskydd FFP2 och handsprit. Du får det sju dagar innan avresa. Detta smittskyddskit är gratis för dig som deltagare på en resa i vinter. Du måste använda det.

Åtgärder på destinationen
Väl på plats bor och äter vi helt avskiljda från andra gäster. Våra måltider är schemalagda med egna mattider. Du kommer ingå i samma grupp med samma bergsguide alla dagar. Vi har även säkerställt tillgång till tvål och vatten på plats, samt munskydd och handsprit under resan.

Avbokning
För dig som är sjuk och inte kan åka med, vänligen kontakta info@pureskitouring.se  så ordnar vi ett avbokningsintyg. Avbokningsintyget tillsammans med ett läkarintyg skickar du sen in till ditt försäkringsbolag för återbetalning.

Känner du dig osäker och inte vill åka på resan med tanke på corona-pandemin? I det fallet erbjuder vi dig våra trygga avbokningsvillkor. Det finns två alternativ: 1) du får ett tillgodokvitto på hela beloppet att använda på valfri resa 2022. 2) Du får full återbetalning inom 24 timmar.

Syftet med ovan åtgärder är ett säkert och tryggt genomförande av resan för din och andras säkerhet. Återigen, vi kommer göra allt vi kan för att du på ett så bra sätt ska få möjlighet att gå på topptur med oss i vinter.

Varmt välkommen.

 

Januari 2021) Vi befinner oss fortsatt i en mycket svår situation. Krav på långa karantäner och delvis stängda gränser är faktorer som nu fullständigt styr vad vi kan och får arrangera i vinter, vilket förstås innebär påtagliga förändringar i vårt utbud. Till exempel krävs det i dag tio dagars karantän vid resor till Schweiz och Norge samt dessutom krav på provtagning och negativa testresultat.

Därför har vi beslutat att ställa in alla resor i januari, februari och mars till Norge och Alperna. Däremot är vår målsättning att arrangera samtliga resor inom Sverige samt även resor till Norge i april och maj. För de resor vi trots allt genomför kommer vi tillämpa rigorös säkerhet. Bland annat erbjuder vi alla deltagare gratis covidtest senast 48 timmar innan avresa och på resan egen tågkupé samt andningsskydd FFP2 och handsprit. I stugor och lodger bor och äter vi sedan helt avskiljda från andra gäster.

Gällande de nu inställda resorna till Alperna och Norge kommer vi kontakta var och en som bokat en resa och erbjuda våra trygga avbokningsvillkor. Som deltagare erbjuds du två alternativ att välja mellan: antingen 1) full återbetalning inom 24 timmar eller 2) tillgodokvitto på hela beloppet samt förbokad plats att använda 2022.

 

November 2020) Fortfarande är kommande vinter mycket oviss. Reglerna för resor till och från andra länder förändras regelbundet. Till exempel gäller just nu tio dagars karantän vid resor till Norge från Sverige. Osäkerheten kring restriktioner och farsotens kontinuerliga förändringar gör planeringsarbetet synnerligen svårt. Därför har vi valt att coronaanpassa vårt utbud kommande vinter. Det innebär några förändringar mot tidigare år, men framför allt säkerställer det att vi verkligen kan erbjuda resor överhuvudtaget.

  • Vi utökar antalet platser på våra ordinarie resor inom Sverige samt lanserar dessutom tre nya svenska Explore-resor.
  • Vi avvaktar med släpp av resor till Norge och Alperna tills vidare och följer utvecklingen noga gällande restriktioner och smittspridning i dessa länder.
  • Vi flyttar fram alla längre resor till 2022 på grund av dels långa flygresor med många byten och svår transfer, dels osäker tillgång till sjukvård vid sjukdom och skador, dels risken att bli fast långt borta vid snabbt ändrade reserestriktioner.
  • Vi bokar endast ett sällskap per rum.
  • Vi anpassar matsal och allmänna ytor samt säkerställer tillgång till extra mycket tvål, vatten och handsprit.
  • Vi planerar och förbereder för att snabbt kunna evakuera någon som uppvisar symptom under en resa.

Skulle det visa sig att vi inte får åka till destinationen för att regeringen avråder/förbjuder oss att åka med tanke på det nya Coronaviruset så ger vi dig två alternativ på återbetalning, 1) Ett tillgodokvitto på hela beloppet att använda till vintern 2022. 2) Full återbetalning inom 24 timmar.

För kontinuerlig information följ vårt nyhetsbrev, alternativt hör av dig direkt till oss på info@pureskitouring.se om du har funderingar. Vi kommer göra allt vi kan för att erbjuda dig bergstoppar och orörd offpist även i vinter!

Tvätta händerna och var rädd om dig.